Sollicitatie Verloop - Andere Benodigdheden

 

Hieronder vindt u een reeks met procedures die u moet uitvoeren. En ook belangrijk is, in contact blijven met het gastgezin en het eens worden over wat uw voorkeuren, plannen en behoeften zijn. U moet uw vlucht ruim van tevoren bekijken, omdat ze kunnen veranderen of worden uitgesteld. Uw leidinggevende zal u begeleiden gedurende het gehele proces, maar het wordt aanbevolen om jezelf alvast te laten informeren over China. Dit kunt u vinden in het menu onder het kopje "Over China."
 
Paspoort

Het paspoort is het document en belangrijkste voorwaarde voor bijna alle daaropvolgende procedures. Het is noodzakelijk dat u minstens 6 maanden geldig en 8 pagina's gratis aan te vragen studentenvisum X2. Wij raden u aan zo snel mogelijk, want het is geldig volgens leeftijd. Dit kan je aanvragen bij het gemeentehuis. Wat heb je nodig:

  • een huidige biometrische foto
  • uw ID
  • geboorteakte

 

Criminele Certificaat

Dit certificaat bewijst dat je geen gevaarlijke besmettelijke ziekten hebt. (zoals hepatitis of aids). Om dit te doen en uit te vinden wat vaccinaties er worden aanbevolen voor reizen naar China, raadpleeg dan uw arts. Zoals aanbevolen vaccins verschillen van de ene regio naar de andere, de volgende samenvatting is uitsluitend ter informatie: polio, tetanus, difterie, hepatitis A en B, hondsdolheid. Waarschijnlijk omdat je ingeënt tegen deze ziekten (behalve hondsdolheid), maar een update nodig is. Het hepatitis-vaccin heeft een maand nodig om u 80% bescherming te geven, en 3 maanden geven aan 99% (dus doe dit zo snel mogelijk). Vaccins zijn alleen voor uw persoonlijke bescherming. De medische verklaring wordt verlangd bij het inschrijven op de universiteit. Ook zijn deze documenten nodig om het contract te voltooien.

 

Contract Au pair

Het Au Pair contract wordt tussen u en het gastgezin opgesteld. Het beschrijft de verantwoordelijkheden van familie en uw plichten en vergoedingen. Dit moet met het oog op de veiligheid en de nodige begeleiding worden ondertekend. Het contract wordt gemaakt wanneer u hebt besloten door te gaan, en om eventuele wijzigingen te maken.

 

Universiteit Collegegeld

Met deze registratie ontvangt u uw zorgverzekering. Zorg ervoor dat de universiteit in de stad of in de buurt van de stad van uw gastgezin zit. Om je in te schrijven op de universiteit heb je meestal de volgende informatie nodig of kopieën van documenten:

 

  • Kopie van het paspoort (pagina met uw persoonlijke gegevens en foto)
  • Kopiëren nota's van uw school / universiteit
  • De tekenen van de toekomstige student
  • Informatie voor je ouders


Typisch, dezelfde documenten / informatie die u nodig hebt voor de JW202 kentekenbewijs van het Chinese ministerie van Onderwijs. Maar vergeet niet dat je begeleider er altijd zal zijn om je te helpen ook bij twijfels.  Kunt meer informatie over de cursussen in het hoofdmenu "Eindelijk in China" onder het submenu "Taalcursus Mandarijn ".

 

Verzekering

Na inschrijving op de universiteit, zal uw leidinggevende een ongevallenverzekering voor je regelen. Deze wordt door je gastgezin betaald. Toch raden wij u aan om niet uw sofinummer-of particuliere verzekeringen in Nederland te annuleren.

 

Het boeken van vluchten

Als alle formaliteiten zijn gedaan, en je krijgt je visum, zal uw leidinggevende u helpen bij het reserveren van een vlucht. Merk op dat, afhankelijk van de lengte van uw verblijf, de voorwaarden zijn verschillend voor subsidies van vluchten:
 

  • Leeftijd 12 maanden verblijf: vliegen rendement
  • 6-11 maanden verblijf: gratis retourvlucht
  • Tussen 3-5 maanden van verblijf: ontvangt u € 300


Er dient echter te worden opgemerkt dat speciale diensten of zelf toegebrachte overdracht kosten niet kunnen worden gedragen door Star Exchange. Natuurlijk kunt u ook zelf een vlucht boeken, maar dan moet je je geld voorschieten en in gedachten houden dat niet meer kosten dan 500 €.