Eindelijk in China - Leven in Gastegezin

 

Uw gezinsleven begint ongeveer 4-7 dagen (of meer) na de intensieve training in het omgaan met Chinese kinderen.

Onze gastgezinnen zijn van hoge klasse en ten minste een familielid spreekt Engels. Maar maak je geen zorgen! U zult niet zomaar in het diepe worden gegooid!. U krijgt uw eigen begeleider die altijd tot uw beschikking is en u zal begeleiden.  Ook zal uw begeleider samen met u naar het registratiebureau gaan om u te laten registreren voor de universiteit. De eerste paar dagen in het gastgezin zal uw begeleider bij u zijn. Ook na deze dagen is uw begeleider altijd beschikbaar, dit geldt ook voor het contact met Star Exchange.

De Chinezen zijn gewend om dicht bij elkaar te leven, zoals op scholen en universiteiten. waardoor ze tolerantie, geduld en begrip hebben voor de behoeften van anderen. Dit is ook te wijten aan het feit dat het Chinese volk veel respect heeft voor de prestaties van het Westen. Ook de meeste van uw werktijden, een gemiddelde van 25 uur per week besteedt u aan het lesgeven als privéleraar van het kind. Volgens de confucianistische traditie, is de leraar sterk sociaal gewaardeerd en de ouders hopen dat hun kinderen westerse manieren krijgen. En dat u hen helpt met het huiswerk en in het Engels of het Spaans met ze spreekt zodat ze dit leren. Ook word van u verwacht dat u licht huishoudelijk werk verricht.

U heeft uw eigen kamer met toegang tot internet. De familie zal voor u koken en je hebt twee vrije dagen per week. In aanvulling op de feestdagen wordt u nog eens 14 vrije dagen in het jaar hebben. Dus er is genoeg tijd om te reizen. Toch raden wij u aan om de traditionele Chinese vakantie door te brengen in het gezin, omdat de feesten met de familie in China is een ongelooflijk warm en indrukwekkend rijke ervaring. Daarnaast is de familie de beste kans voor u om het Mandarijn te leren.

Chinezen zeggen dat goede relaties beter zijn dan een wet. Als u later wilt terug keren naar China om daar te wonen/werken, zal uw gastgezin altijd een betrouwbare aanloophaven voor u zijn.


Conflictpreventie en familie verandering

Om conflicten te voorkomen, verwachten we dat u eerlijk bent en alles verteld dit zal via Skype gebeuren. Daarnaast willen dat u minstens een keer per maand met uw leidinggevende contact hebt om kort te praten over de ervaringen, of je het naar je zin hebt, het goed met u gaat en hoe het gaat met de relatie tussen u en het gastgezin.

Daarnaast adviseren wij u om uzelf klaar te maken voor vertrek, het is slim om wat over de cultuur en over het land zelf te weten. Informatie is te vinden op deze website onder "Over China" of in de "Links & Downloads".

In onze ervaring, aangezien de meeste van de problemen op voorhand worden geëlimineerd. Indien alle goede bedoelingen leiden tot onoplosbare verschillen, kut u natuurlijk van gastgezin veranderen. Vergeet niet dat dit tijd kost, de tijd kan oplopen tot drie weken. In het ergste geval, kunt u natuurlijk het programma annuleren. LET OP!: Uw begeleider zal u altijd helpen om beslissingen te nemen, en zal alle beslissingen van u respecteren.