Home - Ons programma

 

Wat krijgt een au pair?

 • Gratis Taalcursus (waarde € 2500)
 • € 125 zakgeld per maand
 • Een aparte kamer met Internet
 • Gratis maaltijden
 • Gratis verzekering
 • Gratis retourvlucht (voor een verblijf van 12 maanden)
 • In aanvulling op de wettelijke vakantiedagen nog 2 weken vakantie
 • en nog veel meer!

Onze Diensten

 • 24/7 paraatheid
 • Bepaling van de benodigde documenten
 • Vertaalwerk
 • Vervoer vanaf de luchthaven
 • Zorg in de afwikkeling met de familie
 • Benodigde applicaties
 • Helpen met reisplannen in China
 • Opleidingscursus in opvoeding
 • Hulp om het verblijf te verlengen
 • en nog veel meer!
   

 

Uw taken

 

 • Het kind gezelschap houden en ondersteunen met hun huiswerk
 • praten met het kind in het Engels
 • de familie ondersteunen met schoonmaakwerk (meer dan 10% van uw activiteit).

De gemiddelde wekelijkse arbeidstijd bedraagt 25 uur op twee vrije dagen per week.

Specifieke informatie over onze diensten kunt u hieronder in dit menu vinden.

Een overzicht van het programma kunt u hier downloaden.

 

Programma stroom

 

 

Onze diensten

 

Met uitzondering van de subsidie op uw vliegticket hangt af van de lengte van uw verblijf als au pair, voordelen voor alle Au Pair is dat alle looptijden gelijk zijn:
 
Vlucht vergoeding afhankelijk van de lengte van uw verblijf:

 • vanaf 12 maanden gratis retourvlucht
 • 6-11 maanden : gratis retourvlucht
 • 3-5 maanden : € 300 subsidie

 

Er dient echter te worden opgemerkt dat speciale diensten of zelf toegebrachte overdrachtskosten niet kunnen worden overgenomen door Star Exchange.
 
Aangezien dit programma wordt aangeboden in heel Europa, raden wij u aan om 4 maanden van te voren alle documenten in bezit te hebben.

 

Voorbereidende diensten:

Deze diensten zijn noodzakelijk om te kunnen verblijven in China. Wij helpen u bij het omgaan met papierwerk en de selectie van een geschikt gastgezin voor u. Meer gedetailleerde informatie is te vinden onder het hoofdmenu-item "Sollicitatie Verloop".

 

 • Gratis retourvlucht of vlucht uitkering en hulp bij het boeken van de vlucht:

De boeking van uw vlucht zal in overleg met u en uw mantelzorgers gebeuren. Afhankelijk van de duur van uw au pair verblijf krijgt u een vlucht toelage: na 12 maanden of langer worden alle vluchtkosten gedekt door ons, op 6-11 maanden wordt uw terugvlucht betaald, bij 3-5 maanden krijgt u 300 euro. In dit aanbod zitten geen extra voordelen en de kosten van zelf veroorzaakte wijzigingen zijn voor uw eigen rekening. Meer informatie is te vinden onder het hoofdmenu-item "Andere Benodigdheden".

 

 • Organisatie van uw gratis taalcursus:

Zoals hierboven beschreven, zullen wij u inschrijven bij een goed aangeschreven Chinese universiteit in de buurt van je gastgezin. De hele cursus is gratis voor u, want je gastgezin betaalt ongeveer € 1.250 semester vergoeding voor u. Meer gedetailleerde informatie is te vinden onder het hoofdmenu-item "Eindelijk in China" in de "Taalcursussen".

 

 • De conclusie van uw gratis verzekering voor u :

Leven, ziekte-en ongevallenverzekering wordt u gratis gegeven. Voor de voltooiing van deze verzekering moeten er een aantal dingen gebeuren, dit zal gebeuren onder leiding van een medewerker van Star Exchange. Een overzicht van de verzekering voordelen kunt onder het hoofdmenu-item "Downloads" downloaden. Wij adviseren u uw huidige zorgverzekering niet op te zeggen, omdat het opnieuw aanvragen hiervan sommige complicaties met zich meebrengen.  Meer gedetailleerde informatie is te vinden onder het hoofdmenu-item "Sollicitaties" en in de "Andere Benodigdheden".

 

 • Het verstrekken van de documenten om een visum aan te vragen:

Aangezien er geen specifieke au pair visum in China zijn, zult u op een studentenvisum naar China gaan. Maar, maak je geen zorgen, dit is normaal, omdat de Chinese regering van mening is dat een speciaal visum formulier hiervoor niet nodig is. Voor het aanvragen van de zogenaamde X2 visum geeft het submenu ‘’Visum’’ u exacte informatie. De link voor het aanvragen van uw visum kunt u vinden onder het hoofdmenu-item "Visum". Voor meer informatie over de exacte procedure is te vinden onder het hoofdmenu-item "Sollicitaties"

 

 • Hulp bij het kiezen van een geschikte familie:

Al onze gastgezinnen zijn afkomstig uit de welvarende middenklasse of hogere klasse in China en deze hebben u een aangenaam en spannend verblijf te bieden. Toch is het duidelijk dat het contact(chemie) moet kloppen. Na de succesvolle sollicitatie, zullen wij u laten kennismaken met potentiële gastgezinnen en organiseren voor u Skype gesprekken. Maak je geen zorgen, meestal spreekt een van de familieleden eenvoudig Engels en zo niet, dan zullen wij voor u een tolk regelen. Mocht u geen beroep doen op een familie, kunt u deze cursus op elk gewenst moment afzeggen. Ook tijdens uw verblijf in China zullen wij u bijstaan bij problemen met het gastgezin en indien nodig een ander gastgezin te zoeken. Meer informatie is te vinden onder het hoofdmenu-item "Sollicitatie" en onder het hoofdmenu-item "Eindelijk in China" in het submenu "Leven in Gastegezin" en "Zorg".

 

 • Verklaring van de Au Pair programma:

Wij willen u vertellen de Star Exchange Au Pair programma zo goed mogelijk, u duidelijk de voordelen en kansen willen laten zien en je de nodige stappen aan te tonen. Wij vragen u op onze website alle nodige informatie goed door te lezen. Als u nog vragen heeft of informatie nodig heeft, kunt u dit vinden onder het hoofdmenu-items "Links & Downloads". Als hierdoor je vragen nog steeds niet zijn beantwoord, kun je dat doen onder "Contact" (menu balk aan de onderkant van de pagina) om direct met ons contact op te nemen. Als uw aanvraag eenmaal verzonden is, zal een van onze collega's direct vanuit onze gecertificeerde partner agentschappen u helpen en begeleiden in het gehele programma.
 
Alle zorgverleners van onze partner organisaties hebben een zeer goed Duits of Engelse vaardigheden en worden geleid door teamleiders die ooit zelf Au Pairs waren. Al onze partnerorganisaties zijn IAPA lid. Een programmaoverzicht is te downloaden onder het menu-item "Downloads".

 

Diensten tijdens verblijf:

De service tijdens het verblijf worden voornamelijk gedaan door je gastgezin en verzorgers van onze partnerorganisaties. Als u nog andere problemen heeft, neem dan direct contact met ons op, u bent van harte welkom op elk gewenst moment. Het gaat er vooral om, dat u de gelegenheid krijgt om de Chinese cultuur en de standaard Chinees (Mandarijn) te leren in een authentieke omgeving en dit te ervaren. Om problemen te voorkomen, verwachten wij van u, tijdens uw verblijf een keer in de maand contact op te nemen met uw leidinggevende. Meer informatie is te vinden onder het hoofdmenu-item "Eindelijk in China"

 

 • Een aparte kamer met internet en maaltijden:

Natuurlijk zal voedsel en onderdak worden verzorgd door het gastgezin. Je krijgt een eigen kamer en daarnaast beschikt u over internet, zodat u in contact kunt blijven met uw familie en vrienden.

 

 • 125 euro zakgeld per maand:

Daarnaast zal je een maandelijkse toelage van 1000 RMB(125 euro) krijgen van je gast gezin.

 

 • 2 vrije dagen per week, 14 dagen vakantie in aanvulling op wettelijke feestdagen:

Gemiddeld, zal je 25 uur per week werken. Daarnaast heb je twee dagen vrij per week en meer dan 14 dagen in aanvulling op de wettelijke feestdagen.

 

 • Vervoer vanaf vliegveld:

De eerste momenten in een vreemd land zijn altijd het meest onzeker. Daarom zal na de landing op het vliegveld in China uw leidinggevende staan om je op te vangen. Meer informatie is te vinden onder het hoofdmenu-item "Eindelijk in China" in het submenu "Aankomst in China"

 

 • Voorbereiding Au Pair Training Cursus (meestal 4-7 dagen):

Om gewend te raken in het omgaan met Chinese kinderen, zult u direct na uw aankomst in onze Beijing Training Center aan een intensieve cursus ouderschap deelnemen. De duur van de cursus is volledig afhankelijk van uw capaciteiten en behoeften. Voor meer informatie krijgt u onder het hoofdmenu-item "Eindelijk in China" in het submenu "Aankomst in China".

 

 • Ondersteuning bij het inleven en gewend raken in je nieuwe omgeving:

Om u te helpen bij het aanpassen, aan het leven in China, zal er in de eerste 2 dagen een vaste begeleiding met u meegaan en u wegwijs maken in het gezin. Voor meer informatie kijk bij het hoofdmenu-item "Eindelijk in China ' in het submenu "Aankomst in China".

 

 • Ondersteuning voor de verplichte inschrijving bij de Registration Office en directe registratie aan de universiteit:

Na aankomst in China gelden er als in elk ander land, een aantal formaliteiten die te maken hebben met: de ene is de registratie bij het registratiekantoor, en de ander is je persoonlijke inschrijving bij de universiteit.  Meer gedetailleerde informatie is te vinden onder het hoofdmenu-item "Eindelijk in China" in het submenu "Aankomst in China".

 

 • Ondersteuning voor vrijetijdsbesteding of boeken van reizen:

Ook aan je vrijetijdsbesteding helpen we je graag. In gidsen vindt je veel aanbiedingen voor jonge mensen. We organiseren ook bijeenkomsten voor Au Pairs. Hier krijg je de gelegenheid om met mensen dezelfde ervaring te delen. Meer informatie is te vinden onder het hoofdmenu-item "Eindelijk in China" in het submenu "au pair bijeenkomsten", "Zorg".

 

 • Ondersteunen bij verandering van gastgezin:

Als het tussen jou en je gastgezin ondanks goede vooruitzichten, maar dan toch niet klikt, dan kunt u dit ook veranderen. Het is belangrijk dat u vroeg naar uw leidinggevende toe gaat, zodat hij of zij u kan helpen met uw problemen. Meer gedetailleerde informatie is te vinden onder het hoofdmenu-item "Eindelijk in China" in het submenu "Zorg".

 

 • 24/7 hulpdienst:

Als u een keer in China verdwaald bent of je mist een trein, onze verzorgers zijn er altijd voor je.
 
Alle zorgverleners van onze partner organisaties hebben goede Duitse of Engelse vaardigheden en worden geleid door teamleiders die zelf Au Pair zijn geweest. Al onze partnerorganisaties zijn IAPA lid. Een programmaoverzicht is te downloaden onder het menu-item "Downloads".

 

Richting einde Au Pair tijd

Tegen het einde van uw Au Pair tijd moet je beslissen hoe je plannen voor de nabije en middellange termijn eruit zien. Nogmaals, wij en onze partnerorganisaties zullen je niet alleen laten.

 

 • Hulp het boeken van de vlucht terug:

Ook bij het boeken van een vlucht terug naar huis zullen wij u helpen. Meer gedetailleerde informatie is te vinden onder het hoofdmenu-item "Eindelijk in China" in het submenu "Zorg".

 

 • Ondersteuning bij een langer verblijf in China:

Als u besluit om langer in China te blijven, zullen onze partner organisaties u helpen bij de uitvoering van uw plannen. Of het nou hulp is bij het zoeken naar een stage, je in te loggen op uw toekomstige Chinese University of gewoon voor de verdere reis plannen binnen China, wij helpen je graag. Voor meer informatie, onder het hoofdmenu-item "Eindelijk in China" in het submenu "Zorg".

 

Eigen kosten

De Au Pairs moet tijdens de hele periode een aantal kosten zelf op zich nemen. Dit bedrag is meestal minder dan € 300 (standaard duur 1 jaar, zie hierboven voor de vliegkosten):

 • Kosten van aanschaf van het paspoort
 • Kosten van de X2 visum en de vereiste documenten
 • Kosten van het certificaat en vaccinatie
 • Kosten van het strafregister

Voor meer informatie kunt u vinden onder het hoofdmenu-item "Sollicitatie Verloop’’

 
Uw taak als Au Pair in China

Uw taken in een oogopslag:

 • Het kind gezelschap geven en ondersteunen met hun huiswerk
 • praten met het kind in het Engels
 • Het gezin ondersteunen met huishoudelijke taken.
 • De gemiddelde wekelijkse arbeidstijd bedraagt 25 uur op twee vrije dagen per week.

 

Uw belangrijkste taak als Au Pair is om tijd door te brengen met het kind. Ook ben je er om het kind te helpen om op internationale manier omgangsvormen in het Engels te leren. Er is genoeg te doen, spelen en te helpen met zijn/haar huiswerk. In China houden de gastgezinnen rekening met de Au Pair. Je bent in de eerste plaats een persoonlijke leraar voor het kind. En volgens de Chinese traditie is dit een belangrijk onderdeel van de binnenste persoonlijke cirkel. In China, betekend onderwijs een goede toekomst en dit moet de Au Pair het kind geven. Natuurlijk, tijdens je werk worden ook werkzaamheden van je verwacht die vergelijkbaar zijn met huishoudelijke taken zoals bijvoorbeeld: het opruimen van de tafel. Maar een goede vuistregel is om te zeggen dat uw werk uit ten minste 90% zuiver ouderschap bestaat. Meer informatie is te vinden onder het hoofdmenu-item "Eindelijk in China" in het submenu "Leven in Gastegezin".

Natuurlijk, de gegevens kunnen individueel met het gastgezin besproken worden. Hier ondersteunen onze partners u bij.

De Au-Pair Programma in China Star Exchange richt zich op kwaliteit en tevredenheid van onze partners, onze Au-Pair en de gastgezinnen. Wij werken nauw samen met partnerorganisaties, deze onderzoeken wij persoonlijk. Onze gastgezinnen zijn alleen midden-en hogere klassen, zodat we onze Au-Pairs een geweldig verblijf kunnen aanbieden en taalcursussen die gehouden worden op prestigieuze(bekende) universiteiten. Dit alles stelt ons in staat om ons programma aan een groot aantal potentiële klanten van de hoogste kwaliteit aan te kunnen bieden. Want alles wordt gefinancierd door de familie, je hoeft alleen te zorgen voor de kosten van de noodzakelijke procedures voor de voorbereiding van de reis (meestal minder dan 300 €). Vanwege het feit dat beide partijen elkaar goed kennen, kunnen we met een gerust geweten zeggen dat dit het beste (openlijk) programma is. We moedigen u graag aan om ons te vergelijken met de concurrentie.

 

Voor online registratie klik hier.