Sollicitatie Verloop - Toelating

 

Als uw aanvraag wordt goedgekeurd, zullen wij contact met u opnemen. Dit gebeurt meestal binnen een week, ook sturen wij u een bevestiging mail.

Wij nemen dan contact op met onze gecertificeerde partner agentschappen om op zoek te gaan naar een geschikt gastgezin voor u. Maar maak je geen zorgen! Alle toezichthouders spreken vloeiend Duits en Engels en worden geleid door leiders die Au-Pair zijn geweest. Als er problemen ontstaan, kunt u contact met ons opnemen op elk gewenst moment.

Nu moet je een aanvraag doen voor je paspoort, aangezien dit essentieel is voor alle volgende stappen. Als je al een hebt, zorg ervoor dat die minstens 8 maanden geldig is (vanaf de datum van je visumaanvraag) en 8 pagina's beschikbaar. Ook moet u een aanvraag voor een certificaat van de gerechtelijke politie en een medisch attest waaruit blijkt dat je geen gevaarlijke besmettelijke ziekten (zoals hepatitis of aids) hebt. Beide certificaten kunnen nodig zijn om je in te schrijven op de universiteit, maar zonder twijfel, zijn ze nodig voor het gastgezin.

Onze partners (je begeleiders of docenten) zullen in familiegroepen worden aangekondigd, deze leidinggevende/begeleider zal je helpen bij alles, zoals: inschrijving op de universiteit, zal u helpen met de vereiste documenten voor het visum en voor uw zorgverzekering, voorbehouden van uw vlucht en uw voorkeuren en reageren op alle vragen die je hebt. Als u niet tevreden bent met u leidinggevende/ begeleider, laat het ons weten zodat we u een nieuwe kunnen toewijzen.

Let op: Als u vindt dat uw kennis van het Engels onvoldoende zijn, loopt u het risico dat het Au Pair programma voor u wordt geannuleerd.

 

Houd er rekening mee dat de subsidies verschillend zijn, afhankelijk van de duur van het verblijf:

  • van 12 maanden verblijf: vliegen rendement
  • 6-11 maanden verblijf: gratis retourvlucht
  • 3-5 maanden blijven: wij helpen u met 300 euro

Er dient echter te worden opgemerkt dat de individuele prestaties of om boekingen of zelf toegebrachte kosten niet kunnen worden gedragen door Star Exchange.