Waarom China? - Uitgaan en Entertainment

 

China biedt veel keuze op het gebied van het nachtleven en entertainment. Ook clubs en bars, theehuizen en spa’s zijn tot laat in de nacht open. Ook vallen de straatfeesten die vaak georganiseerd worden door restaurants goed in de smaak. Dit komt mede omdat het ongelofelijk goedkoop is.

 

Uitgaansgebieden

De populairste uitgaansgelegenheden concentreren zich in de wijken Haidian, Dongcheng en Chaoyang. Haidian is een typische studentenwijk – het is tevens de plek waar zich de meeste universiteiten bevinden. Voor meer informatie over deze wijk kunt u kijken op Beijing Haidian. In het Doncheng district vind u onder andere de populairste winkelstraat van Beijing, Wangfujing. Verder vind u hier 10 verschillende theaters, "snack streets" en vele gezellige kroegen. In Chaoyang bevindt zich onder andere Silk Street en Sanlitun Street. Sanlitun Street heeft heel veel bars en clubs. Daarnaast zijn er nog vele markten, restaurants en warenhuizen te vinden.

Als er iets is waar Chinezen gek op zijn, dan is het wel karaoke. Er zijn in Beijing dan ook heel wat karaokebars te vinden! Daarnaast is een bezoek aan een traditionele Chinese operavoorstelling zeker een aanrader tijdens uw stedentrip Beijing.